Información: +34 644 91 44 37 e-mail: info@gestiondepoligonos.com

?>

Noticia

NOTICIAS NOTICIA

VI edició dels Premis E2, Escola d’Emprenedors


vi edició dels premis e2, escola d’emprenedors

El Col·legi Episcopal de Lleida; La Salle Mollerussa; Fedac Lleida; Ilerna; l’INS Escola del Treball i l’INS Alfons Costafreda de Tàrrega, són els centres que s’han en presentat aquesta edició

 

Els 10 projectes finalistes de les etapes de primària, secundària obligatòria i post- obligatòria s’han presentat davant de més de 225 alumnes que han fet el seguiment a través del hastag #premisE2

 

Aquests premis formen part del programa E2 Escola d’Emprenedors pel foment de l’emprenedoria amb el que al 2018 van rebre formació 3.347 alumnes i 47 professors de 38 centres educatius del territori

El CaixaFòrum ha acollit la VI edició del lliurament dels Premis E2, Escola d’Emprenedors organitzats per GLOBALLEIDA i, els Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Lleida,  acte al que han assistit més de 225 alumnes.

La jornada ha comptat amb el  Taller-inspiració “Creativitat per a la vida i els negocis! APRENEM?a càrrec de la Raquel Cánovas, consultora certificada en la resolució creativa de problemes, especialitzada en creativitat i pensament, una convidada d’excepció per tal de posar en valor a través de la creativitat  l’empoderament  dels joves cap a uns objectius professionals alineats als seus talents.

Paral·lelament els alumnes d’educació primària han participat en una visita guiada i dinamitzada a l’exposició Experiment Any 2100, una magnífica exposició sobre; Què ens espera a la Terra del futur? Quants serem? Com viurem? Com podrem fer front als grans reptes que se’ns presenten?. En aquesta exposició, i sota el guiatge de les grans obres literàries i cinematogràfiques de ciènciaficció, els alumnes han explorat i s’han pogut fer una idea de com pot ser el futur.

Un any més l’acte ha estat dinamitzat a través de les xarxes socials: Facebook, Twitter, YouTube i Instagram, amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola del Treball.

Els Premis E2, formen part del Programa de foment de l’esperit emprenedor “E2,Escola d’Emprenedors”, adreçat a alumnes i professors per fomentar l’emprenedoria a tots els centres educatius de la província de les etapes infantil, primària,  secundària obligatòria i post-obligatòria, iniciativa amb la què, s’ha aconseguit ordenar l’oferta formativa, per a totes les etapes educatives, oferint activitats a l’alumnat i el seu personal docent.

El programa E2 Escola d’Emprenedors pel foment de l’emprenedoria, en el 2018 va  oferir 112 activitats amb les  què han rebut formació 3.347 alumnes i 47 professors de 38 centres educatius del territori. En 2019 i a data 30 de setembre s’han fet 82 activitats en las que han rebut formació 2.700 alumnes i 47 professors de 29 centres educatius.

En aquesta VI edició els centres participants han estat, el Col·legi Episcopal de Lleida; La Salle Mollerussa; Fedac Lleida; Ilerna; l’INS Escola del Treball i l’INS Alfons Costafreda de Tàrrega, que han presentat 26 projectes de les etapes de primària, secundària obligatòria i post-obligatòria i, d’aquests 10 han estat els finalistes que s’han presentat al públic assistent.

Els premis estan estructurats en 6 categories i han avaluat criteris com la innovació, la recerca, la interacció amb l’entorn, el projecte de centre o la viabilitat del projecte i tenen una dotació total de 6.000€

D’entre els premiats, 3 projectes de CFGM i 4 de CFGS seran proposats pel Departament d’Ensenyament i GLOBALLEIDA per participar a la Final Catalana dels premis “Millor projecte d’emprenedoria a la FP de Catalunya” que es celebrarà a finals d’any a Barcelona.

En aquesta edició, els premis han estat lliurats de la mà de l’Alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi, l’Inspector en cap adjunt dels Serveis Territorials d’Educació de Lleida, Josep Serentill, el conseller delegat de GLOBALLEIDA, Oriol Oró i els representant de l’empresa SEMIC i La Caixa,  com a patrocinadors d’aquets premis que guardonen tant als alumnes com als centres educatius.

 

ELS PREMIATS Edició 2019

 

INFANTIL I PRIMÀRIA:

 

Premi al millor projecte de centre (al desenvolupament del talent emprenedor): Creem la nostra empresa del Col·legi Episcopal de Lleida.

ESO:

Premi al millor treball de síntesi o d’investigació relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses: Healthy Gloves de La Salle Mollerussa

Activitat: Guant de roba impermeable per posar combustible al vehicle, i que es guarda al tap de combustible del vehicle.

Premi a la idea més innovadora o creativa: Smartrobe de Fedac Lleida

Activitat: Fabricació i venda d’armaris electrònics

 

CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ:

 Premi a la millor idea: Harpy Project, SL de La Salle Mollerussa

Activitat: Fabricació i venda de portàtils modulars econòmics i eficients de fàcil muntatge i desmuntatge.

Premi al projecte més viable: TRANSMED, SLNE de Ilerna

Activitat: Repartiment a domicili de productes de farmàcia i parafarmàcia.

Accèssit al projecte més sostenible: TRISPORTS GYM, SA de Escola del Treball

Activitat: Gimnàs que s’autoabasteix d’energia elèctrica que produeix la gent al practicar l’activitat física.

 

CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR:

 Premi a la millor idea: SUUNBRILLA de INS Escola del Treball

Activitat: Sombrilla fotovoltaica amb càrrega de dispositius.

Premi al projecte més viable: J’EXPLORE THE WORLD de Ilerna                                                      

Activitat: Cursos d’Idiomes on-line.

Accèssit: Funerària el Xiprer de INS Alfons Costafreda de Tàrrega                                                                                

Activitat: Serveis funeraris.

Accèssit: GOTA DE AGUA, SL de Col·legi Episcopal                                                                                 

Activitat: Autoservei de bugaderia 24h.