Información: +34 644 91 44 37 e-mail: info@gestiondepoligonos.com

Noticia

NOTICIAS NOTICIA

Els principals actors del transport refrigerat analitzen a Barcelona el futur del sector


cool logistics, port de barcelona

· El Port de Barcelona acull la fira Cool Logistics, que recupera el format presencial després de la COVID-19.

GPINews - El Port de Barcelona acull la 14ª edició de la fira Cool Logistics, la principal trobada de responsables del comerç de productes peribles, logística, càrrega refrigerada i professionals de la cadena de fred. Cool Logistics, que se celebra fins el 22 de setembre, aplega especialistes del sector reefer, operadors logístics i del transport marítim, aeri i terrestre i els principals actors de la indústria dels productes frescos i refrigerats de tot el món.

La conferència ha estat inaugurada avui pel president del Port de Barcelona, Damià Calvet, qui ha explicat que el port “ofereix la millor infraestructura per aquest tipus de mercaderies, amb unes terminals de contenidors, Punt d’Inspecció en Frontera (PIF) i una xarxa de terminals interiors i serveis intermodals que el connecten amb els principals centres de producció i distribució, com són Mercabarna, Mercazaragoza, Mercamadrid o els mercats francesos de Saint Charles (Perpinyà) o Rungis (Paris).

Calvet ha destacat que la Comunitat Portuària de Barcelona està preparada per garantir “el millor servei als contenidors a temperatura controlada, tant a les navilieres en la vessant marítima com als importadors i exportadors en la vessant terrestre, oferint a aquest sector solucions logístiques fiables i competitives”.

En els darrers anys, el Port de Barcelona ha fet un gran esforç per posicionar-se com a referència per a la cadena de fred, basant-se en cinc pilars principals per atendre amb èxit aquest tipus de tràfic:

Mercat: important centre de producció i consum amb trànsits d’importació, exportació i transbordament equilibrats. Infraestructures: dues terminals de contenidors i una terminal polivalent equipades amb més de 3.700 connexions frigorífiques que arribaran a les 4.000 a curt termini. Connectivitat marítima: connexions setmanals entre els mercats d'origen i de destinació, inclosos els serveis de ro-ro i short sea shipping per a la seva distribució a la zona de la Mediterrània. Connectivitat terrestre: amb el hinterland a través de serveis ferroviaris. Innovació: solucions innovadores i de progrés, amb noves idees per donar valor a la Comunitat Portuària de Barcelona, als clients i a la societat.

Barcelona és avui un centre logístic únic per a fruites i verdures i també per a productes carnis i farmacèutics i s’ha situat com a líder de la Mediterrània en aquest tipus de productes amb un tràfic durant l’exercici passat proper als 250.000 contenidors reefer, superant les xifres de l’any 2019, l’anterior a la pandèmia.

Cool Logistics, que té experiència en l’organització d’esdeveniments internacionals des de 2009 a diversos països d’Àfrica, Amèrica, Àsia i Europa, ha aplegat en l’edició que s’està celebrant a Barcelona més d’un centenar de participants provinents de 30 països.